TERAPI RÅDGIVNING SUPERVISION

Allan Hald Psykoterapi

Psykoterapi er en videnskabeligt baseret psykologisk behandlingsmetode som oprindeligt blev udviklet for godt hundrede år siden. Der er siden udviklet forskellige psykoterapeutiske retninger, som hver har deres metoder.

Psykoterapi kan være hjælpsom for mange mennesker, eksempelvis til personlig udvikling eller til hjælp i en krisesituation f.eks. skilsmisse, dødsfald, arbejdsløshed. Det kan også i forbindelse med eksempelvis spiseproblemer, ensomhed, angst, søvnløshed, tristhed, fobier, m.m. være gavnligt at opsøge en psykoterapeut.

Hvad er en psykoterapeut?

En psykoterapeut har typisk en mellemlang videregående uddannelse.

Den psykoterapeutiske træning foregår på et godkendt undervisningsinstitut og består af et 4-årigt psykoterapeutisk træningsforløb med egenterapi, supervision og teori.

Psykoterapeut er ikke en beskyttet titel. Når du søger en psykoterapeut er det derfor en god ide at forhøre sig om vedkommendes uddannelsesmæssige baggrund.

Psykoterapeuter, som er medlemmer af Dansk Psykoterapeutforening, opfylder foreningens kriterier vedrørende grundig uddannelse og erfaring og har ret til at kalde sig medlem af Dansk Psykoterapeutforening eller Psykoterapeut MPF. Opsøger du en Psykoterapeut MPF, har du sikkerhed for at psykoterapeuten har en godkendt uddannelse indenfor psykoterapi.